מלטיטול (מבוטא "mall-ti-tall") הוא סוג של פחמימות המכונה אלכוהול סוכר או פוליאול, תרכובת מסיסת מים באופן טבעי בפירות וירקות רבים. בניגוד לאלכוהולי סוכר אחרים (למעט אריתריטול) מלטיטול אינו מכיל קלוריות בצורת פחמימות. מלטיטול עשוי עמילן, המסייע בהפחתת קלוריות מסוכר במזון ארוז.
מלטיטול ואלכוהולי סוכר אחרים כגון אריתריטול דומים לסוכר בטעם
במרקם ובאינטראקציה עם מרכיבים אחרים. מלטיטולים משמשים במזונות כמו גלידה, מסטיק, שוקולד ללא סוכר, ציפויי שוקולד, סוכריות קשות ומוצרי מאפה כדי לתת לגוף, מתיקות ומרקם קרמי. מלטיטול מיוצר ממלטוז סוכר עמילני, דו סוכר המורכב משתי מולקולות גלוקוז.
היו טענות כי למלטיטול השפעה מועטה על רמת הסוכר בדם, אך זה לא המקרה. מוצרים המשתמשים במלטיטול או באלכוהול סוכר אחר כממתיקים מתוארים לעיתים קרובות כ"נטולי סוכר ", אם כי הם יכולים להשפיע על רמת הסוכר בדם.
בניגוד לרוב הסוכרים עם אלכוהול
מלטיטול הוא מתוק ופחות קלורי מאשר סוכר. מלטיטול הוא 90% מתוק יותר מסוכר, אך רק פחות ממחצית הקלוריות לגרם (21 קלוריות למלטיטול לעומת 4 קלוריות לסוכר). הגוף אינו סופג את הקלוריות ממלטיטול ולכן מספק רק 2-3 קלוריות לגרם לעומת 4 קלוריות לגרם סוכר.
מליטיטול משמש להחלפת סוכרוז, סוכר השולחן, מכיוון שהוא עשיר יותר באנרגיה, אינו מקדם עששת ומשפיע פחות על רמת הסוכר בדם. למלטיטול 75-90% מהמתיקות של הסוכרוז ובעל תכונות זהות לשיזוף.
מלטיטול משמש במוצרים מסחריים תחת שמות מסחריים כמו לוסי, מלט-זיס ומתוק. מלטיטול הוא דו-סוכר, תרכובת של שני סוכרים פשוטים, גלוקוז וסורביטול. הוא מיוצר על ידי הידרוגנציה של מלטוז, שמתקבל מעמילן.
אם אתה תוהה אילו תחליפי סוכר אחרים הם קטוגניים
מלטיטול הוא המרכיב העיקרי בדיאטות קטו רבות ללא סוכר. אמנם קיימים בשוק מספר ממתיקים טבעיים לדיאטת הקטו כגון ממתיקים של פרי סטיביה ונזיר, אך אלכוהולי סוכר כגון מלטיטול הם אפשרות נוספת המשמשת במאות חותמות מזון. אלכוהולי סוכר נמצאים בפירות וירקות מסוימים, אך מרבית אלכוהולי הסוכר מיוצרים בצורתם הטבעית כיום. אמנם אתה יכול לצרוך מלטיטול, אך לא תרוויח משמעותית מהשימוש בו כתחליף סוכר. כ- 15 אחוז מכלל המלטיטול הנצרך על ידי גוף האדם עמיד בפני עיכול ומופרש, מה שמפחית את תכולת הקלוריות של מלטיטול. במלטיטול יש חצי קלוריות של סוכר מסורתי ומספק 2-3 קק"ל לגרם.
מלטיטול מתוק יותר מ -90 אחוז מסוכרוז
סוכר השולחן, והוא מכיל רק 4 קילוריות (גרם) פחות מהנדרש לקינוחים מסוימים ולאוכל מתוק אחר, בהשוואה לתחליפי סוכר קונבנציונליים אחרים. מלטיטול אינו מתעכל באותה מהירות, מה שמוביל לעלייה איטית יותר ברמות הסוכר ובאינסולין בדם בהשוואה לסוכרוז וגלוקוז.
חומרת תופעות הלוואי הללו תלויה בכמות המלטיטול שאתה צורך ובאופן שבו הגוף שלך מגיב למלטיטול. מלבד סוכר ואלכוהול, אין חששות בריאותיים גדולים אחרים הקשורים לשימוש במלטיטול.
כחלופה למלטיטול
מלטיטול או אלכוהול סוכר יכולים לשמש כמרכיבים. בדוק את התווית כדי לדעת שמלטיטול עשוי להיות רשום כסורביטול או קסיליטול. המתיקות הנוספת במקום סוכר מלטיטול ואלכוהול סוכר אחר יכולה לסייע בשמירת לחות המזון ובמניעת שיזוף.
על מנת לראות עוד פרטים מורחבים בתחום של מגוון אפשרויות לאירועים דומים יש לבדוק ב- bjump.co.il
מלטיטול היא דרך זולה וקלה עבור מותגים להמתיק את מוצריהם מבלי להגדיל את צריכת הסוכר – ולכן הם מפרסמים את עצמם כסוכר נמוך – סוכר. מלטיטול מופיע לעתים קרובות כסוכר או כאלכוהול, אך יכול להיכנס לשתי הקטגוריות.
ההשפעות השליליות האפשריות שיכולות להיות מלטיטול החלו למשוך יותר תשומת לב ברשת לסוג זה של מלטיטול ותופעות לוואי
וטונות של מאמרים צצו ברשת, אך אנשים רבים מעולם לא שמעו על כך, וכאשר הם עשו זאת, הם לא יודעים מה זה או מדוע עליהם לדאוג.
חברות בוחרות במלטיטול מכיוון שמדובר בתחליף סוכר פשוט בעל תכונות רבות זהות לסוכר
אך קלוריות קטנות יותר. מלטיטול מיוצר על ידי הוספת מימן למלטוז, הסוכר שנמצא בתירס, תפוחי אדמה ועמילן חיטה. זהו אלכוהול סוכר המיוצר מעמילן התירס והמימן על ידי הוספת מימן לעמילן התירס.
מליטיטול הוא תחליף שימושי לסוכר שולחן (סוכרוז) מכיוון שהוא מתוק וקלוריות נמוך ב 90%. במלטיטול, כ -4 קלוריות לגרם, יש פחות קלוריות מרוב הפחמימות, כולל סוכר רגיל.
מלטיטול משמש גם כמרכך מרכך
כמוסה ג'לטין, חומר פלסטיקייזר וקרם לחות. אלכוהולי סוכר מיוצרים ומשמשים כמרכיבים במזונות ומשקאות שונים שאנו צורכים. מדובר בפחמימות הדומות לאלכוהול סוכר, אך גוף האדם אינו סופג אותן, מה שהופך אותן לדלות קלוריות ולדל בפחמימות.
אנשים רבים רוצים להפחית בצריכת הסוכר שלהם
ומסיבה טובה: יותר מדי סוכר עלול להגביר את הסיכון לדמנציה, לתרום לאוסטיאופורוזיס ועוד ועוד. ישנם מגוון סוכרים אלטרנטיביים, כולל סטיביה, אגבה, סוכר קוקוס וממתיקים מלאכותיים. מלטיטול הוא 90% מתוק יותר מסוכר שולחן רגיל, ולכן משתמשים בו לעתים קרובות בממתקים ובאפייה ללא סוכר, אך ישנן מספר סיבות להימנע מכך, במיוחד אם אתם בדיאטת קטו.
בהתבסס על עדויות כי החלפת סוכר באלכוהול סוכר יכולה להפחית את הסיכון לעששת
מינהל המזון והתרופות האמריקני (FDA) אישר (אך לא מקודם) תביעות שיניים לאלכוהולי סוכר שונים, כגון קסיליטול, סורביטול. , אריתריטול, מניטול, מלטיטול והידרוליזט עמילן (HSH) (אליו הוסיף ה- FDA איזומלט) .15 לצורך העניין שים לב שאינו קריוגניזם באלכוהול סוכר נפוץ מאחר שהוא מטבוליזם על ידי מיקרואורגניזמים וסוכרי שיניים. אלכוהולים מסווגים כהיפו או שאינם מחמצנים ובעלי ירידה בייצור רב-סוכר תאיים. 16 העובדה שהם אינם מייצרים פולי-סכרידים תאיים נחשבת לאחת הסיבות לכך שהוכח כי סוכר אינו סובל מקריאוגניות.